Wendy Francis

Nu är hon här. Sveriges nya statsminister, Wendy Francis.

Wendy Francis känner vi till vardags som medievetare, föreläsare, opinionsbildare och poet. Hon brukar förknippas med podden Arga Flickor som hon drev för ett par år sedan, men nu är hon aktuell med visionskonceptet Good Girls Riot vars syfte är att vidga kommunikations- och kulturproduktionen i Sverige. Men idag är hon statsminister för en dag.

Samtal om att rasism, engagemang och visions- och tanketrädet för Sverige.

Det första statsminister Francis gör är att förbjuda nazistisk och rasistisk organisering. Det skulle vara en viktig markering att från regeringens håll visa att det här är inte okej, säger statsministern. Samtalet leder senare in på hur Sverige styrs. Vi har så himla mycket engagemang i det här landet, men det känns som att inom politiken så fastnar det i utredningar, så jag skulle vilja se en mer handlingskraftig politik fortsätter statsminister Wendy Francis.

Statsminister Francis jobbar till vardags med visioner, hon brukar jobba med metaforen visions- och tanketräd, och i det här fallet är alla människorna grenar på trädet. Så vi måste börja prata mer vision i Sverige menar Francis.

Programledare för podden är Anders Nyberg.