Väljarbarometern

Inför valet 2018 inför vi en digital väljarbarometern för att se hur du och svenska folket skulle rösta om det var val idag. Omröstningar kommer ske månadsvis och i slutet på varje månad så redovisar vi resultatet. Det är helt anonymt och du kan bara rösta en gång per device.

Resultatet av den första omröstningen kommer presenteras i podcasten Statsminister för en dag samt på statsministerforendag.se i slutet av februari.

Vem kan rösta?
Alla med en dator, mobil eller surfplatta kan vara med i omröstningen, och man kan rösta en gång per device. Alla röster är anonyma.

Varför en digital väljarbarometer?
Vi tror att allt i samhället behöver moderniseras och digitaliseras, detta är ett sätt att göra det på. Det är också ett försök att få nya målgrupper, unga som gamla, att engagera sig inför valet 2018.

Hur ska jag tolka resultatet?
Resultatet av varje omröstning publiceras här på vår hemsida i slutet av varje månad och kan ses som en temperaturmätning inför valet. Då varje röst inte är personligt knuten, så kan vi inte statistiskt säkerställa resultatet, men vi tror att resultatet ändå kommer ge en fingervisning inför valet 2018. Dessutom kommer vi att kunna se hur resultatet skiljer sig i olika delar av landet.

Vilka står bakom väljarbarometern?
Det är vi som gör podcasten Statsminister för en dag som är initiativtagare till väljarbarometern. Den görs i samarbete med det interaktiva företaget Twebcast som är specialiserade på interaktiva event.