Tobias Persson

Denna vecka är det ordvitsaren och manusförfattaren Tobias Persson som leder landet i podcasten Statsminister för en dag.

Tobias Persson känner vi till vardags som komiker, manusförfattare och ordvitsaren från Ö&B-reklamen för ett par år sedan. Han har medverkat i tv-program som Robins, Stockholm Live och Morgonsoffan i SVT. Han ligger också bakom böckerna Den ofrivillige ordvitsaren och Himlen hatar skinka. I vår är han aktuell med sin nya show Man på prov.

Samtal om dramautbildning och debattprogram

Statsminister Persson, eller personlige Persson som han föredrar att kallas vill gärna se ett nytt sätt att se på skolan, vi ska införa en dramakurs i skolan, från tidig ålder. Vi måste få kontakt med våra känslor igen och det tror jag vi får genom en dramakurs i skolan. Sen måste vi får tid att prata allvar, överallt i samhället. Vi har problem i samhället idag, vi måste våga prata om det på allvar. Vi måste först fixa det som blöder i samhället och sen kan man ösa på med det glada. Skippa melodifestivalen ett år och låt oss landa, inför ett seriöst debattprogram. Inte ett där alla sitter och gapar i mun på varandra, utan ett där allvar får ta plats säger personlige Persson.

Programledare Anders Nyberg.