Tobias Degsell

Äntligen! Vi är väldigt glada att få presentera Tobias Degsell som Sveriges nya statsminister.

Tobias Degsell känner vi till vardags som föreläsare och expert på såväl nobelpristagare som kreativitet. Han har en bakgrund som curator på Nobelmuseet, men har sedan 2016 ägnat sin tid åt att hjälpa andra företag och organisationer med kreativitet och att både tänka och agera nytt. Han är kort och gott en person med väldigt mycket kunskap om andras kunskap. Tobias Degsell hade inför intervjun lyssnat igenom alla tidigare statsministrar för att hitta mönster och strukturer i det folk presenterat. Men nu är han statsminister för en dag.

Samtal om att bygga broar och om tidigare statsministrar

Som statsminister vill Tobias Degsell se fler broar i samhället och börjar med att bygga en bro mellan all kunskap som finns i sjukvården och till skolan. Ungdomar med exempelvis ADHD, möts av bristfällig kunskap i skolan , medans vi i sjukvården har massor av kunskap kring detta. Det borde inte vara så svårt att ta tillvara på säger statsminister Degsell.

I ett samtal inför intervjun berättade Tobias att han börjat lyssna igenom alla tidigare statsministrar i podden för att se om han kunde se några strukturer och mönster i vad folk hade sagt. En sak som är väldigt slående är missnöjet och det låga förtroendet för politiken och politikerna. Jag är tveksam till om politikerna är medvetna om hur det verkligen ser ut, vi behöver göra något och det snabbt säger Tobias Degsell i podcasten.

Programledare för podden är Anders Nyberg.