Stig-Björn Ljunggren

Denna vecka välkomnar vi den politiska proffstyckaren till Stig-Björn Ljunggren till statsminister-ämbetet.

Stig-Björn Ljunggren känner vi till vardags som statsvetare, krönikör och politisk proffstyckare. Han satt med i expertpanelen i Filip och Fredriks TV-program Boston Tea Party i Kanal 5 för ett par år sedan och ligger bakom flera framgångsrika politiska böcker. Han är också kolumnist för Piteå-tidningen.

Samtal om utbildningssystemet och förkrigstiden

Statsminister Ljunggren går hårt ut i samtalet och pratar om en värld som just nu befinner sig i en förkrigstid. Vi lever i en värld där det kan smälla när som helst, var som helst, så det gäller att rusta för framtiden, säger statsminister. Men han går snabbt över och pratar om visionen för Sverige. Alla ska få en rejäl chans, gärna två fortsätter statsminister.

Vi ska börja i skolan, där har man slutat arbeta med detaljerna. Jag har tre konkreta åtgärder för skolan. För det första alla ska komma i tid, för det andra alla måste lära sig rätt fingersättning på tangentbordet och för det tredje alla ska lära sig kungalängden.

Inte för att kungalängden är viktig i sig, utan för att ha något att hänga upp allt annat på.

Sen tror jag på någon arbetstidsbank för de som passerat utbildningssystemet. Det skulle innebära att man skulle kunna ta ett halvår och vidareutbilda dig. Jobbar du tio år, så får du ett halvår för att göra annat, säger statsminister.

Programledare för podcasten är Anders Nyberg.