Mina Dennert

Denna vecka välkomnar vi Mina Dennert som Sveriges nya statsminister.

Mina Dennert känner vi till vardags som journalist och föreläsare. Hon vann 2017 Anna Lindhs pris för sitt arbete med demokrati och mänskliga rättigheter. 2016 startade hon facebook-gruppen och rörelsen #jagärhär som arbetar mot hat kränkningar och falska nyheter på internet. Men nu är Mina Dennert Statsminister för en dag.

Samtal om falska nyheter och laget Sverige

Statsminister Dennert pratar mycket om laget Sverige under sin dag som statsminister, vi måste få med alla, och få alla att känna att vi alla är en del av laget, det ska inte vara något fult, tvärtom säger statsministern.

Vi börjar med två konkreta åtgärder det för detta, för det första ska vi förbjuda organisering av nazistiska och rasistiska grupper. Det ska bara förbjudas. Sen måste vi få med pensionärerna på tåget också, så vi höjer pensionerna säger Mina Dennert.

Samtalet fortsätter sedan in på hennes egen organisation #Jagärhär, och hur hon i det arbetet fått ta emot hot i över ett halv års tid. Jag har fått patroner hemskickade, och datum för när jag och min familj ska dödas, så vi måste börja agera på riktigt mot dom här krafterna, fortsätter Mina Dennert under intervjun.

Programledare för podcasten är Anders Nyberg.

 

1 svar på ”Mina Dennert”

Kommentarer är stängda.