Lina Hultqvist

Svenska folket har sagt sitt. Sveriges nya statsminister är utsedd. Välkomna Lina Hultqvist till statsministerposten.

Lina Hultqvist känner vi till vardags som ordförande för Sveriges elevkårer. Hon är född och uppväxt i Högsby i Småland och har pluggat statsvetenskap vid Göteborgs Universitet. Nu jobbar hon intensivt inför Skolval2018 i höst. Men idag är hon statsminister för en dag.

Samtal om skolhälsa, kollektivtrafik och försvaret

Samtalet med statsminister Lina Hultqvist inleds med en stor satsning på kollektivtrafiken på landsbygden, som grundar sig i Linas egen uppväxt i småländska Högsby. Det måste finnas möjligheter att leva på landsbygden och med en fungerande kollektivtrafik så skapar vi de förutsättningarna säger statsminister Hultqvist i podden. Samtalet leder sedan vidare in på statsministerns hjärtefråga, utbildning.

Vi måste göra skolan med attraktiv för lärarna, det måste bli en mer jämlika skola, det är min vision, säger statsministern. Statsminister Lina Hultqvist kommer använda delar av sina 100 miljarder till bland annat rusta upp arbetsmiljön på skolorna, höja lärarnas löner och arbeta mer aktivt med elevhälsan.

Förutom skolan, kommer delar av pengarna också användas på försvaret, vi måste rusta upp mer säger statsminister Lina Hultqvist i podden.

Programledare för podden är Anders Nyberg.