Jens Ganman

Denna vecka är det mannen bakom det satiriska inslaget ”Jens Ganman förklarar” som axlar maktens största kavaj. Vi välkomnar Jens Ganman till statsministerposten.

Jens Ganman känner vi till vardags som som musiker, opinionsbildare och författare. Han har tidigare jobbat som journalist för både SVT och Sveriges Radio och är nu aktuell med sin nya bok De som kommer för att ta dig som släpptes 2017 Han har också gjort sig känd genom det samhällskritiska och populära inslaget ”Jens Ganman förklarar” på sociala medier. Men nu är rösterna räknade, statsministern är utsedd, Jens Ganman är Statsminister för en dag.

Samtal om Palme-mordet, försvaret och Eddie Meduza

En av de första sakerna statsminister Ganman kommer göra på sin dag är att offentliggöra hela Palme-utredningen. Det finns fortfarande delar från obduktionsrapporten som är under sekretess, så det första jag gör är att offentliggöra den säger Ganman i podcasten. En annan sak jag skulle göra är att förbjuda SD, säger han ironiskt. Att folk tillskriver SD så mycket makt är galet. Jag brukar ibland roa mig med att fråga gamla journalistkollegor om vilka som är värst, SD och ISIS, skrämmande att folk ändå tvekar på den frågan fortsätter Ganman.

Samtalet leder sen in på både försvaret och polisen, som har stora problem och behöver mycket resurser enligt statsminister. Vem vi får se som vice statsminister i regeringen Ganman? Jo ingen mindre än Eddie Meduza.

Programledare för podcasten Anders Nyberg.

1 svar på ”Jens Ganman”

  1. Så underbart befriandedet är att lyssna till Jens! Utser honom ärna till vår nästa statsminister….alla andra är helt oacceptabla!! Humor och ironi blandade i det stora allvaret, det både roar och ger insikt! Så….stort tack för en underhållande och givande halvtimme!

Kommentarer är stängda.