Gudrun Schyman

Sverige! Vi har ett resultat. Sveriges nya statsminister är ingen mindre än Gudrun Schyman.

Gudrun Schyman är en av landets mest erfarna politiker och partiledare. Till vardags sitter hon i kommunfullmäktige i Simrishamns kommun och har tidigare varit partiledare för vänsterpartiet men nu leder hon Feministiskt initiativ mot ett nytt val och en eventuell plats i riksdagen. Men här i podden är hon statsminister för en dag.

Samtal om nedrustning, jämlika löner och gig-ekonomin

Det första statsminister Schyman skulle göra är att skriva under FNs avtal om förbud mot kärnvapen. Vi i Sverige har varit med och förhandlat fram det, men mina företrädare verkar vara för fega för att skriva på det, men det är det första jag skulle göra säger statsministern i podden. Sen måste vi göra det lika mycket värt att laga vägen som det är att laga människor, säger Gudrun Schyman.

Något som många andra tidigare statsministrar har pratat om är gig-ekonomins framfart i samhället, men det är något som statsminister Schyman kommer försöka motverka. Gig-ekonomin innebär otrygga arbetsvillkor för människor, så det måste vi motverka. Detta och mycket mer hör ni i podcasten Statsminister för en dag. Programledare för podcasten är Anders Nyberg.