Bodil Sidén

Rösterna är räknade. Sverige är redo. Låt oss presentera Sveriges nya statsminister Bodil Sidén.

Bodil Sidén känner vi till vardags som kommunikatör för Uber i Sverige och tidigare pressekreterare i regeringen Reinfeldt. Hon är uppväxt i Örnsköldsvik och har pluggat företagsekonomi vid Stockholms Universitet. Hon driver också podden Människor tillsammans med Simon Strand. Men idag är hon Statsminister för en dag.

Samtal om digitalisering, integration och ett tech-universitet

Samtalet med statsminister Sidén inleds direkt med hennes hjärtefråga nämligen integrationen. Hon minns väl och arbetade också för statsminister Reinfeldt under hans kända öppna era hjärtan-tal och det är dit vi måste säger Sidén. Sen kommer samtalet vidare in på digitaliseringen. Den här diskussionen saknas i politiken idag, vi pratar inte alls om digitalisering. Istället handlar det om språkkrav osv, men varför ska det vara ett krav när exempelvis AI kommer göra att vi inom kort kan göra oss förstådda på vilket språk som helst.

För sina 100 miljarder ska statsminister Sidén bygga ett tech-universitet, gärna om det är lagligt bara för kvinnor. Alltså ett women-in-tech-universitet.

Programledare för podcasten är Anders Nyberg.