Benjamin Dousa

Denna vecka är det politikerspecial i Statsminister för en dag. Först ut är moderata ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa som får leda landet i podcasten.

Till vardags känner vi honom som ordförande för moderata ungdomsförbundet MUF. En post han haft sedan oktober 2016. Han har studerat vid handelshögskolan i Stockholm och drev för ett par år sedan den prisade kampanjen ”stoppa förortsvåldet”. Om ett par år är han kanske ledare för moderaterna. Men nu är han Statsminister för en dag.

Samtal om kultur, visioner och försvaret

Benjamin Dousa är först ut i politikerspecial och han pratar om ett Sverige där skatten sänks. ”Det är en frihetsfråga” säger han och fortsätter:

”En sänkning på ca 500 kr i månaden för dem med lägst inkomst”

Kulturanslaget vill statsminister Dousa se över, samtidigt som han öppnar dörren för ännu en karensdag. ”Det man sett i andra länder är att folk har en större tendens att vara på jobbet.”

Vision för att möte automatiseringen

För att staka ut sin vision vill Benjamin Dousa möta det han ser som framtiden, ett mer automatiserat samhälle med mycket utmaningar, ”Mitt moderata projekt skulle kunna vara att se till att man enkelt kan göra klassresor i detta samhälle”.

Ulf Kristersson som nästa Statsminister

Nytt för säsongen är, förutom aktiva politiker, programpunkten ”5 snabba”, Som namnet antyder är det 5 snabba frågor som kräver svar utan någon längre betänketid.

Den sista av de fem frågorna är just ”Vem ser vi som statsminister efter valet 2018?”. Benjamin finner sig snabbt och svarar ”Ulf Kristersson”.

Programledare Anders Nyberg.